Fem servir galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que acepta el seu ús. Més informació

MOMENTS DE REFLEXIÓ

QUÈ ÉS ESPIRITUALITAT?

Crec interessant posar l’accent sobre el terme espiritual  o espiritualitat  que s’utilitza molt en el nou paradigma emergent que avui dia  sorgeix en la nostra societat.

Què és ser espiritual? , què és realment l’espiritualitat? .   Per a això faig referència a l’explicació i descripció  realitzada per Ricard Montseny  en el seu llibre “ Integració cos-ment desbloquejo psico-corporal  i  integració  personal “  on ho defineix i explica molt bé.

“Per desgràcia, poques persones comprenen què és en realitat  < ser espiritual > i sovint es confon amb el religiós, s’associa a l’esotèric o ocult, es relaciona amb el vegetarianismo, el ioga i la meditació, i si la veritat és que aquests aspectes de la vida són vies cap a l’espiritualitat com moltes altres més, la seva possessió no indica forçosament que la persona porti una vida espiritual.
A nivell popular se sol creure que ser espiritual és meditar o fer ioga, recloure’s a un ,monestir, ser vegetarià, negar la medicina oficial, entonar mantras o posseir <secretos iniciáticos> , vestir d’una determinada manera, tenir coneixement esotèrics o metafísics, ser molt religiós i devot i anar a missa, considerar la matèria, el cos, el sexe, el menjar o els diners com a coses brutes a reprimir o pecats a suprimir, ser clarivident, médium o tenir poders psíquics, fugir de les responsabilitats de la vida quotidiana, negar els coneixements, la ment i l’intel·lecte, fugir de l’objectiu, racional i material, pertànyer a una  órden  iniciàtica o escola esotèrica, seguir rituals i cerimònies, etc.

És veritat que moltes vegades una vida espiritual comporta moltes vegades el desenvolupar certes capacitats que no té la majoria, l’alimentar-se d’una altra manera, l’adquirir major coneixement, el practicar meditació etc., però aquestes coses no són necessàriament indicadors que la persona sigui espiritual. Llavors, que és realment l’espiritualitat?

En primer lloc, el desenvolupament evolutiu conscient i l’expansió voluntària de la consciència. En segon, el sentiment d’unitat amb totes les formes de vida, el respecte i la tolerància cap a tots els éssers, i a continuació una perspectiva universal de la vida i les coses; entendre el significat de l’existència en relació amb els altres, amb la naturalesa i amb l’univers; la comprensió de les causes que produeixen els efectes i , finalment i sobretot, la integració personal i la formació humana com a persones, això és en veritat ser espiritual .

Això vol dir que els veritables indicadors en una persona que l’assenyalen de ser realment espiritual  és, abans de res, el grau d’humanitat i de valors humans que posseeix. La veritable espiritualitat és aquella que es manifesta i expressa en la vida diària, en el nostre caràcter, en els nostres valors humans i en els nostres sentiment d’Unitat amb tot el que ens envolta. “